Aansprakelijkheid

Aansprakelijkheid is een van de grootste valkuilen voor een ondernemer.
Door het economisch zware weer en de opmars van de claimcultuur groeit het risico op een aansprakelijkheidsclaim aanzienlijk. Veel schadegevallen kunnen niet meer commercieel worden opgelost, waardoor er een beroep op de aansprakelijkheidspolis moet worden gedaan. U heeft echter ook te maken met afspraken die zijn vastgelegd in bijvoorbeeld uw leveringsvoorwaarden.

Allereerst is het van belang de verschillende vormen van aansprakelijkheid te onderscheiden. De drie belangrijkste worden hieronder toegelicht:

Bedrijfsaansprakelijkheid

Bedrijfsaansprakelijkheid betreft de aansprakelijkheid van een bedrijf voor veroorzaakte zaak- of letselschade, zowel ten opzichte van derden als ten opzichte van de eigen werknemers.
... Lees verder

Productaansprakelijkheid

Als producent of leverancier bent u verantwoordelijk voor schade of letsel, ontstaan door mogelijke gebreken aan het product.
... Lees verder

Bestuurders en Commissarissen Aansprakelijkheid (BCA)

Wanneer uw onderneming als gevolg van uw handelen als bestuurder of commissaris in de problemen komt kunt u persoonlijk — tot in uw privévermogen — aansprakelijk gesteld worden.
... Lees verder

Riscom helpt u de risico's te leren kennen. Want kennis van risico's levert u financieel voordeel op.

© Riscom Risk & Insurance management | Poortersdreef 128 | 3824 DR Amersfoort | T 033-7430807 | M 06-43246061 | info@riscom.nl | webdesign ../STIJLERIJ